Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 10:36

41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καρδίτσα, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας ένα σημαντικό τριήμερο, διεθνούς συνάντησης σχολικών χορωδιών. Από την 29η Νοεμβρίου 2023 έως και τις 2 Δεκέμβριου 2023 το θέμα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Χορωδιακή Συμπερίληψη.
 
Χορωδίες ατόμων με αναπηρία (με ή χωρίς προβλήματα όρασης από Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα ) μαέστροι διεθνούς κλάσης, σπουδαίοι σολίστ, masterclass και workshop από το διακεκριμένο Βούλγαρο Μαέστρο Petar M ανέδειξαν τη σημαντικότητα της έννοιας της συμπερίληψης.
Το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων... και υλοποιήθηκε υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Ευθυμιάδη Ν. και την συνδιοργάνωση από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 
Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχαν και άτομα με αναπηρία....
Η οργάνωση και η εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την κατοχύρωση της δυνατότητας των ΑμεΑ, να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνία και κατ΄ επέκταση στην κοινωνική ζωή... είναι υψίστης σημασίας για το Κέντρο μας. Στόχος μας ... να προωθηθούν όλες οι δραστηριότητες που αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες των ωφελούμενων μας... Η συμμετοχή τους στα τοπικά δρώμενα και η εμπλοκή τους στην Διεθνή συνάντηση, κατάφερε να αναδείξει την προσπάθεια, την επιμονή και το ταλέντο της αναπηρίας...
 
Η συνδιοργάνωση –συμμετοχή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Ευρωπαϊκή Χορωδιακή Συμπερίληψη, μας γέμισε περηφάνια και ενθουσιασμό... μεγάλα όνειρα και τεράστια αποδοχή!
Ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς.
 
Η Πρόεδρος,
Δήμητρα Παππά.